Tema

Vinter sæson – Teknik aften onsdage

Når det er koldt og bådene står i deres stativer og afventer varmere tider, starter vores teknikaftner hvor vi mødes hver onsdag og løser alverdens maritime problemer… samtidig drikker vi lidt kaffe og spiser måske lidt kage.

Følgende temaer kunne tænkes at blive behandlet på temaaftener i JSM vintersæsonen.

  • VHF Radioen
  • Kortplotter og integration til netværk
  • Vi syr ting til båden
  • El ombord
  • Digital billedbehandling

VHF Radioen:

Tag din radio med – hvis du alligevel har den ude af båden.

På denne aften får vi mulighed for at kigge lidt på VHF radioen i al almindelighed og lidt på DSC radioen og de (nye) muligheder i forhold til den almindelige VHF radio. Hvordan tjekker jeg om min installation i båden virker og hvilke signaler skal bruges til en DSC radio. Hvad betyder DSC, hvad er MMSI og hvordan benytter man en DSC radio? Er det muligt at benytte en DSC radio selv om jeg ikke har et SRC bevis? Hvad er en AIS modtager? Ja, der kan være mange spørgsmål, som måske bevirker, at vi ikke får brugt radioen mere end vi gør i dag. Vi vil forsøge at etablere en demonstration af en DSC radio og hvis du har din egen radio med kan vi prøve at lave opkald mellem flere radioer.

Digital billedbehandling:

Vi får jo alle sammen tage en mængde billeder som ofte ikke er helt perfekte med hensyn til farver, blitz og alt det der. Det kunne være rart lige at justere lidt på billederne. Det behøver ikke hverken være svært eller koste mange penge. Der er flere ‘freeware programmer’ som er gratis at benytte og vi kan kigge lidt på diverse funktioner til at justere billeder. Vi kan kigge på Google’s Picasa 3.9 og måske – for de mere avancerede – kan vi kigge på GIMP 2.8.10. Hvis man vil lave videoer og redigere i dem kan man benytte Windows MovieMaker. Vi kigger lige på de simple funktioner i programmet og hvordan man laver et lysbilledehow. Det er ikke sikkert, at alle spørgsmål kan besvares, men i fællesskab kan vi jo forsøge at lege med tingene.

Datoer for temaaftener forventes at blive meldt ud via hjemmesiden og Facebook-JSMteknikgruppe.

Har du idéer til andre emner så meld tilbage.

Copyright: Jyllinge Sejl og Motorbådsforening 2022
Position 55° 44,7 N - 12° 05,8 Ø
E-mail: jsm.mail@hotmail.com